Ugrás a tartalomra

A koszovói határőrség ezentúl nem ismeri el a szerb útleveleket

2019.08.06
21:23
2024.03.19
08:36
Forrás
Szerbiai RTV
A belépési tilalom azokra a személyekre nem vonatkozik, akik személyi igazolvánnyal, illetve egyéb fényképpel ellátott okmánnyal tudják igazolni magukat, illetve gyermeküket.

Bajban lehetnek azok a szerb állampolgárságú turisták, akik Koszovón keresztül utaznának például az albán tengerpartra, ugyanis a koszovói határőrség ezentúl nem ismeri el a szerb útleveleket - tudósít a Szerbiai RTV. Információik szerint a belépési tilalom azokra a személyekre nem vonatkozik, akik személyi igazolvánnyal, illetve egyéb fényképpel ellátott okmánnyal tudják igazolni magukat, illetve gyermeküket. Akiknél azonban csak szerb útlevél van, azok nem tudnak belépni Koszovó területére. A szerb közmédia információi szerint a koszovói hatóságok már több kisgyermekes családot is visszafordítottak a határról, ugyanis ők csak szerb útlevéllel tudták igazolni magukat.

átkelő
útlevél
határ

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.