Ugrás a tartalomra

Látványos programokkal várja a látogatókat a Dužijanca

2019.08.07
11:49
2019.08.07
17:44
Forrás
Pannon RTV
Augusztus 14-én, szerdán 18 órakor a Szent Mihály Ferences templomban hálaadó misével kezdődik a Dužijanca Szabadkán. A programok csütörtökön a város főterén folytatódnak.

Felvonulással, ünnepi koncertekkel és a hagyományos Bandašicino koloval várják az érdeklődőket. A Dužijanca, vagyis az Aratóünnepség a bunyevácok nemzeti ünnepe, amelyen az új búzából készült kenyeret, az aratás végét, a termést, a termékenységet és a közösség egységét ünneplik.

Suzana Kujundžić Ostojić, elnök, Bunyevác Nemzeti Tanács: „Az Aratóünnepséget mint régi - mi úgy nevezzük ősi szokást, amit ebbe a térségbe hoztunk, féltve őrizzük, de önzetlenül megosztjuk mindenkivel, több mint három évszázada ápoljuk, és ez egy olyan hagyomány, amelyet mindig a kulturális örökségünkként kívánunk megvédeni. ”

Szabadka
Dužijanca
aratóünnepség
Bunyevác Nemzeti Tanács
Suzana Kujundžić Ostojić

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.