Ugrás a tartalomra

A Puskás Akadémia az idei TSC Cup legjobb csapata

2019.08.07
13:29
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
A kétnapos nemzetközi ifjúsági labdarúgó tornán nyolc együttes mérte össze erejét Topolyán.

Igazi minőségi mérkőzést játszott egymással a felcsúti Puskás Akadémia és a belgrádi Partizan a TSC Kupa fináléjában. A gól nélküli félidőt követően először a fehér mezes Partizan veszélyeztetett, ekkor egy távoli próbálkozásból a felső lécen csattant a labda. Ezt követően a magyar csapatnak is voltak gólhelyzetei, ennek egyikét Retter Szilárdnak sikerült kihasználni, ami elégnek bizonyult a tornagyőzelemhez: „Már nagyon vártam ezt a tornát. Tavaly is voltam és nagyon tetszett. Vártam, hogy milyen érzés a döntőben lenni és gólt lőni. Lőttem is egy gólt, nagyon tetszett.”

A mérkőzést követően Fóris Róbert a Puskás Akadémia utánpótlás edzője elmondta, hogy örül a tornagyőzelemnek, csapata játékán azonban van még mit csiszolni: „Nyolc új játékos jött a csapatunkba, őket próbáljuk most beépíteni. Van még egy két lyukas pont a csapaton. Ezeket próbáljuk befoltozni, hogy összeálljon a bajnokság kezdésére.”

A Topolyán másodikként végző belgrádi Partizant irányító Nebojša Nešković elmondta, a tornára kivétel nélkül minőségi csapatok érkeztek. A szakembernek játékosai teljesítményére nem volt panasza. „Lehet, hogy a meccs kicsit rövid volt, kétszer 20 perc. A mi számunkra lehet, hogy ez nehezebb variáció volt, mert tudunk futni és jól játszani. Itt pedig, aki először gólt lő, az nyer. Azonban minden a legmagasabb szinten zajlott, gratulálok a Puskás csapatának” - mondta a fekete-fehérek utánpótlásedzője.

A TSC labdarúgó akadémiájára jelenleg mintegy 250 gyerek jár. A topolyai klubnak azonban több alközpontja is van, ahol hozzávetőlegesen 1500 focistával dolgoznak a szakemberek - mondta Zsemberi János klubelnök. Hozzátette: „Nagyon sok gyerekkel foglalkozunk. Már most nagy fejlődést látok a tavalyi évhez képest. Az akadémia munkája évről évre jobb lesz.”

A TSC Cup harmadik helyén a tavalyi győztes horvát Eszék együttese végzett, miután a bronzmeccsen 3:0-ra verték a dunaszerdahelyi DAC csapatát. A két napos sporteseményen nyolc együttes mérte össze erejét. Az ötödik helyen a Ferencváros végzett, miután a helyosztón 2:0-ra legyőzte a Munkács együttesét. A hetedik helyért zajló küzdelemben pedig a Csíkszereda 2:1-re verte a házigazda TSC-t.

Puskás Akadémia
TSC
Topolya
TSC CUP
nemzetközi
labdarúgás
torna

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.