Ugrás a tartalomra

Washington szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik Londonnal a Brexit után

2019.08.07
21:25
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
Ezt jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán, miután megbeszélést folytatott az új brit kormány külügyminiszterével, Dominic Raabbal Washingtonban.

A közösen tartott sajtókonferencián Pompeo megköszönte Boris Johnson kormányának, hogy csatlakozott a Perzsa(Arab)-öböl hajózásának biztonságát célzó új kezdeményezéshez, majd leszögezte: bármi legyen is London végső döntése a Brexitről, Washington tiszteletben tartja. "Támogatjuk az Egyesült Királyság szuverén döntését, és bármilyen legyen is a döntés a Brexitről, mi tollal a kezünkben ott leszünk az ajtónál, készen arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül aláírjuk az új szabadkereskedelmi megállapodást" - hangoztatta az amerikai diplomácia irányítója. 

Dominic Raab azt hangsúlyozta, hogy Boris Johnson és kormánya abszolút eltökélt, határozott abban, hogy október végén - megállapodással vagy anélkül, de - kilépjen az Európai Unióból. Egyben reményét fejezte ki, hogy október 31. után a lehető legrövidebb időn belül a Johnson-kormány aláírja a kereskedelmi megállapodást a Trump-adminisztrációval.

Washington
London
Brexit
Mike Pompeo
Dominic Raab
szabadkereskedelem
szabadkereskedelmi megállapodás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.