Ugrás a tartalomra

Teljes kapacitással működhet a nagybecskereki vízgyár

2019.08.08
09:04
2024.03.19
08:47
Forrás
Magyar Szó
Csütörtök délutántól teljes kapacitással fog működni a nagybecskereki vízgyár. Az illetékes ígérete szerint a nagybecskerekiek csapjából csordogáló víz mától végre iható lesz.

Nenad Obradović, a vízgyárat működtető Sinertech vállalat vezérigazgatója a napokban elmondta, hogy megérkeztek a még hiányzó, külföldről megrendelt alkatrészek, melyek beépítése azonnal megtörténik. Ezzel pedig teljes egészében összeáll és működőképes lesz a berendezés - írja a Magyar Szó.

Az illetékes ígérete szerint a nagybecskerekiek csapjából csordogáló víz mától végre iható lesz. A megtisztított vizet folyamatosan ellenőrzik majd, a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit pedig ismertetik a közvéleménnyel. Az igazgató azt is elmondta, hogy a kezdeti három helyett, mostantól csak egyfajta vegyszert használnak a víz megtisztítására.

Jelenleg a városi vízvezeték-hálózat vízmennyiségének 25-30 százalékát biztosítják a vízgyárból. Nagybecskereken a megengedettnél magasabb arzéntartalom miatt 2004 óta tilos a vezetékes víz használata.

vízgyár
Nagybecskerek

Most

17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.