Ugrás a tartalomra

Negyedszer is nyert a TSC a Szuperligában

2019.08.10
18:59
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a szerb Szuperligát a TSC. A kék-fehérek tegnap hazai pályán a belgrádi Čukarički ellen győztek 1:0 arányban.

A találkozó mindkét együttes számára nehezen indult, kevés volt a helyzet. A játékosok igyekeztek megtörni az ellenfél játékát. A vendégek többet támadtak, viszont a TSC védelme jól funkcionált. Ebben fontos szerepe volt Filipović kapusnak. Az 54. percben jött az első találat. Dejan Milićević kiváló helyzetből szerezte meg a vezető, később pedig a végeredményt meghatározó TSC-találatot. „Ragyogóan hoztak játékba, pedig fél lépéssel feljebb voltam, lényegében az ő alapvonaluk előtt, és ott ideálisan, kapásból ellőttem ballal. Jól találtam el a labdát, és oda ment természetesen, ahová kell, hála Istennek, értékes három pontért” - mesélte a gólszerző.

Tíz perccel később még az is belefért, hogy a 16-oson belüli kezezésért megítélt büntetőt kihagyják a hazaiak. A 90 percnyi játékidő után 1-0-ra nyert a TSC.

Szabó Zoltán, a TSC vezetőedzője a mérkőzés után elmondta, komoly meccsre készültek egy olyan csapat ellen, akik európai kupákban is játszottak már. „A Čukarički jobb volt egy árnyalattal az első félidőben, többet támadott, többet birtokolta a labdát. A nagy meleg biztos megfogta a játékosokat is egy kicsit. A gól mellett kihagytuk a 11-est, volt felsőkapufánk is, és még mellette pár helyzetünk, amiket sajnos koncentrációhiány miatt nem tudtunk berúgni, de most nagyon örülök a győzelemnek” - részletezte az edző.

Aleksandar Veselinović, a Čukarički vezetőedzője gratulált a topolyaiaknak, és megköszönte a kivételes vendéglátást. Szavai szerint a TSC és a hozzá hasonló klubok kiváló színfoltjai a szerb labdarúgásnak, amelyből még több kellene: „Az első félidőben a mi együttesünk dominált. Mindent megvalósítottunk az elgondolásainkból úgy, ahogy a mérkőzés kezdését elképzeltük. Ugyanakkor a tapasztalatlanság és más egyéb gondok miatt nem hajtottunk végre jól bizonyos helyzeteket, így nem sikerült eldönteni a mérkőzést az első félidőben.”

Palágyi Szabolcs, a TSC klubigazgatója szerint a kiváló starttal, akár a rájátszás is elérhetővé válhat a szerb első osztályban: „Szeretnénk minél hamarabb olyan pozíciót elérni, amely biztosítja számunkra a play-off szereplést. Most már, ahogy ezen a mérkőzésen is túl vagyunk, reméljük, hogy a csapat ezt el is fogja érni.”

A TSC játékosai a mérkőzés végén a nézőknek is megköszönték a biztatást. Legközelebb Újvidéken lépnek pályára, ahol a Vojvodina vendégeként kell majd helytállniuk.

TSC
labdarúgó

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.