Ugrás a tartalomra

Sárlavina temetett maga alá egy mianmari falut

2019.08.11
01:43
2024.03.19
08:47
Forrás
hirado.hu/MTI
A mentőalakulatok eddig 34 holttestet találtak az épületek romjai alatt, több mint nyolcvan ember eltűnt – közölték szombaton a helyi hatóságok.

A napokig tartó monszunesők következtében lazult meg a talaj a környékbeli domboldalakon. A helyi tűzoltóság tájékoztatása szerint 28 embert sikerült élve kiszabadítani a sárral betemetett épületek romjai alól. A sárlavina 16 házat és egy kolostort temetett maga alá.

A monszun évszakban az egykori Burmában rendszeresek a viharos esőzések, ez utóbbiak miatt évente tízezrek kénytelenek elhagyni otthonaikat, és súlyos földcsuszamlások alakulnak ki a hegyekben. A hatóságok szerint az árvizek miatt idén legalább 30 ezren voltak kénytelenek elhagyni otthonukat.

Vietnamra a héten szintén özönvízszerű esőzések csaptak le, legalább nyolcan haltak meg az ország középső, hegyvidéki részén.
 

Mianmar
sárlavina

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.