Ugrás a tartalomra

Oromon tartja első Nyári Egyetemét a Vajdasági Magyar Jogász Egylet

2019.08.12
09:41
2019.08.12
16:08
Forrás
Pannon RTV
Egyebek mellett a börtönbüntetés forradalmáról, a nyelvhasználati jogokról és a kisebbségjogokról is szó esik a 4 napos rendezvényen. A szervezők az előadások mellett könyvbemutatókkal is készülnek.

Egyebek mellett a börtönbüntetés forradalmáról, a nyelvhasználati jogokról és a kisebbségjogokról is szó esik a 4 napos rendezvényen. A szervezők az előadások mellett könyvbemutatókkal is készülnek.

Bancsi Noémi az Újvidéki Egyetem Jogi Karán tanul. A fiatalt lány nagyon sokszínűnek tartja a programot, leginkább az emberi jogok védelmének témaköre érdekli: „Megtudhatjuk, hogy mivel tudunk foglalkozni. A jogi szakma nagyon széles és nagyon sok mindent lehet csinálni, de valójában a legjobb az, hogy itt szakmabeliekkel találkozunk, akikkel később fenntarthatjuk a kapcsolatot és egymás segítségével előrébb tudunk jutni.”

Az első Nyári Egyetemet Nyilas Mihály, a Vajdasági Magyar Jogász Egylet elnöke nyitotta meg. A fiatal jogászok és joghallgatók számára érdekes és hasznos előadásokat kínálnak - hangsúlyozta Szakállas Zsolt. Az egylet titkára kiemelte, számos hazai és magyarországi szakember tart majd előadást a különböző jogi témakörökben: „Számunkra fontos volt, hogy ne csak konferencia jellegű rendezvénysorozatokkal szolgáljunk a jogászoknak, hanem a fiataloknak is érdekessé tegyük a jogi témaköröket. Ezzel is szeretnénk ösztönözni a fiataljainkat, a középiskolásokat, hogy iratkozzanak jogi pályára, jogi karokra. Ezzel is gyarapítsák a vajdasági magyar jogászok sorait.”

A szervezők a Nyári Egyetemet hagyományteremtő szándékkal szervezték meg.

Vajdasági Magyar Jogász Egylet
Orom
Nyilas Mihály

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.