Ugrás a tartalomra

Még nem igazolták az afrikai sertéspestis jelenlétét Szerbiában

2019.08.12
14:57
Forrás
Pannon RTV
Továbbra sem tudni, megjelent-e az afrikai sertéspestis Szerbiában. A gyanú azonban fennáll. A múlt héten Mladenovac közelében elővigyázatosságból egy egész állományt megsemmisítettek.

A mintákat elemzésre küldték, az eredményeket még múlt péntekre ígérték, de továbbra sem érkeztek meg. Most azt mondják, a nap végéig megjönnek a pontos adatok a vizsgálatot végző madridi laborból. Szerbia két évig ellenállt a betegségnek, annak ellenére, hogy a környező országokban, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában, sőt még Szlovákiában is megjelent. A kór emberre nézve nem veszélyes, de a fertőzött állatokat gyógyítani nem lehet, az állományt meg kell semmisíteni, így hatalmas gazdasági kár keletkezik a tenyésztőknél. A Mladenovac környéki bejelentésen túl egy Smederevska Palanka-i esetben is gyanút fogtak az illetékes szervek az afrikai pestissel való fertőzésre.

afrikai sertéspestis
sertés
sertéshús

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.