Ugrás a tartalomra

Európában a Zvezda

2019.08.13
23:34
2019.08.14
16:25
Forrás
Pannon RTV
Drámai mérkőzésen, tizenegyespárbaj után biztosította továbbjutását a Crvena zvezda a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Drámai mérkőzésen, tizenegyespárbaj után biztosította be továbbjutását a Crvena zvezda labdarúgó csapata a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Az 1:1-es belgrádi első mérkőzés után, Dániában is ugyanezzel az eredménnyel zárult a Koppenhága és a Zvezda összecsapása. Így jöhetett a hosszabbítás, amelyben az emberelőnyben játszó hazai csapat végig nyomás alatt tartotta a belgrádiak kapuját, de Borjan kapus minden lövést hárított. 120 perc játék után sem dőlt el, hogy ki lesz a Young Boys ellenfele a BL utolsó selejtezőkörében. Jöhettek a büntetők és Borjan bravúrjai. A belgrádi csapat kapusa 3 büntetőt is hárítani tudott, és csapattársai pontatlan büntetői ellenére is az európai porondra juttatta a Crvena zvezdát.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

A győzelemmel már biztos, hogy a szerb bajnok őszre ismét megméretteti magát valamelyik nemzetközi kupasorozatban. Amennyiben a Zvezda a Young Boys együttesét is legyőzi a negyedik selejtezőkörben, akkor a Bajnokok Ligájában, ha pedig alul marad a svájci bajnok elleni párharcban, akkor az Európa-ligában folytatja a szereplést.

A Koppenhága elleni büntetőpárbaj egyébként 11 körön át tartott, így a pontrúgásoknál még a Crvena zvezda kapusa is sorra került, aki magabiztosan lőtt az ellenfél hálójába. „Az első gólom volt a Zvezdában. - nyilatkozta Milan Borjan, a belgrádi Crvena zvezda kapusa. Nagyon nyugodt voltam és összeszedett. A büntetők előtt megpróbáltam megjegyezni, hogy melyik játékos hova szokta rúgni a 11-eseket. Nagyon jó elemzést végeztünk a szakmai stábbal és Dušan Gašić kapusedzővel. Mit mondhatnék? Minden kifizetődött. Nagy az Isten. Láthatták, hogy az első és a második mérkőzésen a bírók kicsit megkárosítottak minket és az ellenfél oldalán álltak, de ha van szíved, akaratod, energiád és emberek, akik hisznek benned, akkor mindent beleadsz és a végén győzöl.”

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.