Ugrás a tartalomra

A német gazdaság a recesszió szélén áll

2019.08.14
22:38
Forrás
Euronews
Németország hazai összterméke 0.1 százalékkal csökkent az idei második negyedévben. Az előző negyedévben még 0.4 %-kal nőtt a német GDP.

A visszaesés főleg külgazdasági tényezőknek tulajdonítható. A Brexit, és az Amerikai-Kínai kereskedelmi háború miatt kialakult bizonytalanság lassította az exportorientált német gazdaságot. Ha a német gazdaság még egy negyedévben csökkenést mutat, akkor azt már „recessziónak” fogják tekinteni. A kormány már előkészítette az ellenintézkedéseket a hatások enyhítésére. A szövetségi kormányt foglalkoztatja a 2008-2009-es hasonló gazdasági hanyatlás esélye. A német gazdaság lassulása összhangban van az összes nagyobb európai gazdasággal. Az Euro övezet GDP-je az első negyedéves 0,4%-ról 0,2%-ra esett a második negyedévben. A francia, olasz és a spanyol gazdaság is lassul.

A világméretű gazdasági lassulástól való félelem éreztette a hatását szerdán a pénzpiacokon is. A főbb tőzsdeindexek Európában egy és három százalék között estek vissza.   

Németország
gazdaság
recesszió
GDP

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.