Ugrás a tartalomra

Jól halad az Újvidéki Színház nagytermének felújítása

2019.08.15
15:14
2019.08.15
16:49
Forrás
Pannon RTV
Kényelmesebb ülőhelyek, gazdagabb élmény. A következő évadban teljesen felújított nagyteremben várja majd a közönséget az Újvidéki Színház.

Az épület tetőszerkezete is megújul. A július elsején megkezdett felújítási munkálatok összesen mintegy 16 millió dinárba kerülnek, áfa nélkül – mondta el stábunknak Venczel Valentin, a színház igazgatója. A beruházások fő támogatója Újvidék Város Önkormányzata.

Tervrajzokon látható hogyan fog kinézni az Újvidéki Színház nagyterme a folyamatban lévő munkálatok befejeztével. Az erkélyt teljesen lebontották, helyette egy műszaki híd épül, amelyet csak a technikusok használnak majd. Az új teremben a sorok és a székek közötti távolság is növekszik. Emiatt a férőhelyeket az eddigi 200-ról 180-ra kellett csökkenteni, de a nézőknek így sokkal gazdagabb élményekben lehet részük – mondta Venczel Valentin, a színház igazgatója. „A nézőtér átrium jellegű lesz. Tehát sokkal jobb rálátást biztosít a színpadra. Egy szélesebb perspektíva fog a néző vonatkozásából megnyílni a színpadra és a rendezőknek is, amikor rendeznek. Ha átriumszerű a nézőtér, akkor a rendezői megoldások vonatkozásában is több lehetőséget nyújt, mint a csúsztatott, illetve ejtett nézőtérről történő rendezés.”

A munkálatok magukba foglalják a falak és a mennyezet felújítását is. A nagyterem rekonstrukciója várhatóan szeptember közepén fejeződik be. A napokban megkezdik a színház évek óta beázó tetőszerkezetének felújítását. Branka Starčević, a munkálatok koordinátora: „A teljes tetőszerkezetet felújítjuk. A tető hét különálló felülettel, burkolattal rendelkezik. Mivel az épület az újvidéki Műemlékvédelmi Intézet védelme alatt áll, a tetőszerkezet kinézetén nem változtathatunk. Olyannak kell maradnia, amilyen volt. Mivel az épület nem egy részből áll, hanem több épületből tevődik össze, ez nagyobb kihívás lesz. A munkálatokat már a jövő héten megkezdjük.”

A tetőszerkezet rekonstruálására 90 napos határidőt tűztek ki, így ezek a munkálatok várhatóan novemberben fejeződnek be.

Az Újvidéki Színház következő évadának első bemutatóját október közepére tervezi. A premiert a tervek szerint már a teljesen felújított nagyteremben élvezheti majd a közönség.

Újvidéki Színház
Újvidék
felújítás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.