Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a Malomfesztivál

2019.08.16
13:07
2019.08.16
17:47
Forrás
Pannon RTV
Megnyitotta kapuit az oromi Malomfesztivál. A vasárnap hajnalig tartó rendezvényen a fesztiválozók a zenei élmények mellett különböző foglalkozásokon, illetve játékokban is kipróbálhatják magukat.

Az esti koncertek előtt a fesztiválozókat a Chill sátorban hajfonás és hennafestés várta. Sokan voltak kíváncsiak az Egészségpercek Gabóval elnevezésű előadásra is. Kopre Alíz, Domaszék, Magyarország: „Ez a harmadik fesztiválom itt és eddig igazából mindegyik nagyon jó volt, mert van egy ilyen különleges hangulata az egésznek, hogy tényleg bárkihez oda tudsz menni beszélgetni kötetlenül, hogy nem néznek rád furán. Én tényleg szeretek itt és remélem, hogy jövőre is el tudok jutni.”

Az idei fesztivált is alkotótáborok előzték meg. Színházi, zenei, fotós, animációs és irodalomi táborban próbálhatták ki magukat a fiatalok. A fotós alkotótábor közel 1200 fényképe az oromi parkban került kiállításra. Szerda Zsófia, az alkotótáborok koordinátora, Malomfesztivál: „Idén egy nagyon nagy vállalást vettek a vállukra a fiatalok, a Michael Bowring brit fotós vezetésével, ugyanis az összes oromi házat lefotózták. Ezeknek a nagy részét sikerült úgy lekapniuk, hogy a benne lakó portréjával együtt, persze akinek kedve volt, vagy éppen otthon volt és úgy érezte, hogy szeretne rajta lenni egy fotón.”

Arról, hogy az idei malomfesztivál idejére minden a helyére kerüljön, önkéntesek gondoskodtak. Vígi László, elnök, Wemsical Ifjúsági és Kulturális Egyesület: „Itt főképp a kültéri konyhára kell gondolni, amelynek a fő célja az volt, hogy hosszútávon, önfenntartóan, mint egy becsület kassza elvekre alapozva el tudja látni a fesztivál táborainak és a fesztiválozók igényeit. Mondhatjuk, hogy egy olyan kültéri konyha jött létre, ami természetbarát anyagokból épült fel.”

A Malomfesztivál zenei programját az olaszországi Techno Vikings együttes nyitotta meg, akik stílusosan lovaskocsival érkeztek.

A fesztivál három napja alatt olyan zenekarok is fellépnek majd, mint a magyarországi Szalonna és bandája, a belgrádi Naked vagy az izraeli The Khat.

Malomfesztivál
fesztivál
Orom
Szerda Zsófia
Vígi László

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.
16:26

Így várja Budapest a kínai elnököt

Belgrádból Budapestre repül a kínai elnök. Hszi Csin-ping péntekig tartó látogatása során kétoldalú politikai, gazdasági és nemzetközi kérdésekről tárgyal Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel.
15:19, Frissítve: 17:27

Ahol a kihívásból játék lesz

Labdarúgás, röplabda, sakk – ezekben a kategóriákban mérhették össze tudásukat középiskolás diákok és egyetemi hallgatók Szabadkán. Sportnapot tartottak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.