Ugrás a tartalomra

A Szép Szó mindennél többet ér...

2019.08.17
15:25
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
... főként azoknak a gyerekeknek, akik a hét folyamán részt vettek a kishegyesi irodalmi táborban. Az egy hetes munka gálaműsorral ért véget.

A vers- és prózakedvelő fiatalok az egy hét alatt elkészített csoportos előadásaikat mutatták be a rokonságból, barátokból és tábortársaikból álló közönségnek. Pénteken házibajnokságot is tartottak, a csoportok legjobbjai a héten tanult versüket, prózájukat adták elő a Szép Szó tábor gáláján.

A kishegyei Kátai tanya amfiteátruma versektől, prózától és csoportos előadásoktól volt hangos szombaton. A temerini Tóth Vilmos első helyezett lett a házi bajnokságon így a csoportjából önállóan ő mutatkozott be. „Úgy készültünk, hogy 15 percenként váltakoztunk. Amikor sorra kerültünk, akkor javítottak a versünkön. Én minden nap valahová kiültem és mondtam magamban a verset” - mesélte a temerini fiú, aki Nógrádi Gábor Vízisikló című versét szavalta a gálán.

A kispiaci Szabó Fanni első alkalommal vett részt a táborban és máris első helyen végzett a csoportjában. A közös előadásra való felkészülést is nagyon élvezte: „A csoportfoglalkozásokon rengeteget játszottunk és sokat tanultuk a szöveget is. Nagyon viccesek és érdekesek voltak a próbák, nagyon jó volt a csapat is.”

Egy hét alatt többek között színészek, előadóművészek, logopédusok segítették a gyerekeket a felkészülésben. A legidősebb csoporttal Ricz Ármin színész foglalkozott, többféle tréninget alkalmazott a csoport. „Hihetetlenül meglepően jól vették a gyerekek az akadályokat. Azt gondolom, hogy egy-két feladat több év tapasztalattal rendelkező színésznek is nagy falat lett volna. Ők azonban helytálltak a felkészítésnél” - mondta a színész.

Az idei Szép Szó tábor fő célja a csapatépítés volt, illetve a játékon keresztül közel kerülni az irodalomhoz és az előadó-művészethez. „A kicsiknél inkább a csoportépítésen volt a hangsúly és azon, hogy alapvető fogalmakat sajátítsanak el. A középső csoportok már felhőtlenül játszottak, a nagy csoportok pedig komolyan belementek egy-egy színházi stílusba és azon keresztül próbálták megkeresni önmagukat és a világképüket” - részletezte Hajvert Ákos, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének elnöke.

A Szép Szó táborban idén is több mint ötven fiatal vett részt.

tábor
Szép Szó Tábor
Kishegyes
irodalom
vers

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.