Ugrás a tartalomra

Robottal könnyebb tanítani

2019.08.24
12:18
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
Robotok az oktatásban címmel tartanak kétnapos akkreditált továbbképzést a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. A programban csaknem 20 pedagógus, tanár és intézményvezető vesz részt.

A robotok alkalmazásáról tanulhatnak, robotokat programozhatnak, és részt vehetnek majd a World Robot Olympiad szabadkai döntőjében is.

A robotalkalmazások rejtelmeibe pillanthattak bele az MTTK akkreditált továbbképzésének résztvevői. Szögi Zoltán, vezérigazgató, Edutus Egyetem, Tatabánya, Magyarország: „Amit itt a képzésen tanulnak, azt nagyon sok módon tudják hasznosítani az iskolában. A saját gyerekeimen láttam, hogy ugyanazokat a témákat robottal vagy informatikai eszközzel kiegészítve tanulják, akkor sokkal jobban odafigyelnek.”

A képzésre egész Vajdaságból érkeztek résztvevők. A jelentkezők megismerhetik a különböző robotok alkalmazásának lehetőségeit. Námesztovszki Zsolt, dékánhelyettes, MTTK, Szabadka: „A célja pedig az lesz, hogy felkészüljünk a robotprogramozó világbajnokságra, amelynek itt Szabadkán lesz a helyi döntője. Megismerjék a szoftvert, megismerjék az eszközt, megnézzék, hogy milyen versenyfeladatok lesznek. Gyakorlatilag a képzés végén minden iskola kap egy eszközt és otthon el tudják indítani a gyerekekkel.”

Az eseményt Vicsek Annamária oktatási államtitkár nyitotta meg. Az oktatási államtitkár az akkreditált képzések fontosságát hangsúlyozta: „Nemcsak azért, hogy frissen tartsuk a tanárok ismereteit, illetve olyan technológiák, módszerek, módszertanok elsajátítását tegyük lehetővé, amelyek a gyerekekkel való mindennapos munkát segítik, hanem azért is, hogy mindazokkal az újításokkal megismerkedjenek, amelyek modernné, hatásossá, hatékonnyá teszik a mindennapi oktatást.”

A World Robot Olympiad nemzetközi robotverseny szabadkai döntője szeptemberben lesz.

robot
oktatás
MTTK
továbbképzés
Vicsek Annamária
pedagógus
Námesztovszki Zsolt

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.