Ugrás a tartalomra

Vučić: Fejlesztjük majd a tudományos-techonológiai parkokat

2019.08.24
14:04
2024.03.19
08:48
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Szerbia mindent megtesz, hogy kutatóit, tudósait az országban tartsa - jelentette ki Aleksandar Vučić államfő, miután Szerbia egyik legjobb matematikusát, Stojan Radenović professzort fogadta.

Nem csak az út- és vasúthálózatba ruház be az ország, hanem fejleszteni fogja a tudományos-techonológiai parkokat, és megkísérli a már kivándorolt tudósokat visszacsábítani.

A Belgrádi Egyetem 2017-ben a legjobb 300 egyetem között szerepelt a világon, a cél viszont az, hogy a tudományos munkák alapján rangsorolt intézmények sanghaji listáján bekerüljön az első 100-ba. Ehhez azonban több eredményes szakemberre és publikált munkára van szükség - állapította meg Aleksandar Vučić szerb elnök, és a tervekről elmondta: „Létrehozunk egy külön kis költségvetési vonalat, professzor úr, ami a shanghaji listát illeti. Ezt elkülönítjük a költségvetés külön részeként, hogy ne kelljen azon gondolkodni, hogy valaki az intézethez forduljon, vagy maradjon az egyetemen. Külön módot alakítunk ki erre a költségvetésben. Eddig 12 névvel rendelkezünk, akiket Šarčević miniszter úr kiemelt. Külön odafigyelünk, hogy hogyan és milyen módon jelenhetne meg minél több tudományos munka.”

tudomány
Aleksandar Vučić

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.
09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.