Ugrás a tartalomra

Bolívia a G7 segítségét kéri

2019.08.26
10:29
2019.08.26
15:48
Forrás
hirado.hu, MTI
Evo Morales bolíviai elnök vasárnapi Twitter-üzenetében meghívta a G7-országok vezetőit, hogy látogassanak el hazájába és segítsenek az amazonasi esőerdőt pusztító tüzek megfékezésében.

Morales emlékeztette a világ gazdaságilag legfejlettebb hét országát tömörítő G7 csoportot, hogy a 2015-ös párizsi klímavédelmi egyezmény „kötelezi a iparilag fejlett államokat a környezet védelmére és fenntartására”. A politikus azt is aláhúzta, hogy a G7 tagjainak meg kell érteniük, hogy az amazóniai erdőtüzek jelzésként szolgálnak, hogy az aggodalom kifejezésén túl a tettek mezejére kell lépni.

fotó: Tanjug/AP Photo/Juan Karita

A bolíviai kormány legutóbbi jelentése szerint több mint 700 ezer hektár erdő és legelő égett le az országot sújtó erdőtüzekben Santa Cruz megyében. Carlos Ortuno Yanez környezetvédelmi miniszter szerint augusztus 17-e és 25-e között a tűzfészkeket 8400-ról 500-ra sikerült visszaszorítani.

Az amazonasi esőerdő egyébként a legnagyobb a világon. Létfontosságú a szén-dioxid elnyelésében, ezáltal lassítja a globális felmelegedést.

 

erdőtűz
oltás
Amazonas
G7
Bolívia

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.