Ugrás a tartalomra

Szilágyi: Azok az idők elmúltak, amikor az anyaország lemondott a diaszpórában élő magyarokról

2019.08.26
15:24
2024.03.19
08:36
Forrás
hirado.hu
Dél-Afrikában is megünnepelték Szent István napját. Az eseményen Szilágyi Péter is tiszteletét tette.

A magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának miniszteri biztosa a Dél-afrikai Magyar Szövetség meghívására érkezett Johannesburgba az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából, amelyet most vasárnap tartottak.

Dél-Afrikában a XX. század közepén jött létre szervezett magyar közösség, és Magyar Tanya néven tartanak fenn egy magyar házat, ahol megemlékeznek a nemzeti ünnepekről, magyar programokat, kulturális eseményeket szerveznek hétről-hétre. A magyar kormány 2010 óta szorosabbra fűzte kapcsolatait a diaszpórában élőkkel is, a mintegy 2,5 millió magyarral szerte a világban – mondta el Szilágyi Péter.

Dél-Afrika
Szilágyi Péter
nemzetpolitika
diaszpóra
Szent István

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.