Ugrás a tartalomra

60 millió eurós befektetés érkezik Szabadkára

2019.08.27
18:43
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Több mint 10 hektáros földterületet bocsájtanak a kisbajmoki ipari zónában a Boysen Abgassysteme Kft. rendelkezésére térítésmentesen - erről döntött ma Szabadka Város Képviselő-testülete.

A németországi kipufogógyártó cég azzal a feltétellel kap telephelye létesítésére ingyenes telket, hogy 60 millió eurót fektet be, és legalább 500 munkahelyet létesít.

A német Boysen kipufogógyártó cég 2024-ig új gyártelepet szándékozik kialakítani Szabadkán. Ennek köszönhetően több mint 500 munkahelyet hoznának létre. A csarnokok és a segédépületek számára Szabadka Város Képviselő-testülete bérmentesen a cég rendelkezésére bocsájt egy területet az ipari zónában. Bogdan Laban, Szabadka polgármestere a kipufogógyártó cég előnyeiről beszélt a VKT ülésén: „Ez az eddigi legnagyobb külföldi befektetés Szabadkán, közel 60 millió eurós, 40 ezer négyzetméternyi gyártóhelyiséggel. Nagyjából egy hét múlva már megkezdjük az építkezést.”

Laban szerint az új gyárnak köszönhetően nemcsak a szabadkaiaknak, hanem a környékbeli települések lakosainak is új lehetőségük nyílik arra, hogy dolgozzanak.

Szabadka Polgári Mozgalma is támogatta a határozatot, amely szerint a németországi Boysen cég térítésmentesen kap telket Szabadkától. Maglai Jenő frakcióvezető ugyanakkor fenntartásainak adott hangot a szószéknél: „Elsősorban a hazai beruházókat és a hazai vállalkozókat kellene az államnak és az önkormányzatnak támogatni. Sokkal hatékonyabban és hatásosabban, mint eddig. Másodsorban pedig azt gondoljuk, hogy nem Szabadka jövője az, hogy manuális munkaerő tömegek legyenek itt elhelyezve, ahol átlagban 350-400 eurós fizetéseket kapnak az emberek, ami nem elegendő ahhoz, hogy megéljenek, ezért tömegesen hagyják el a fiatalok Szabadkát.”

Maglai leszögezte, ez volt az utolsó alkalom, hogy támogattak bérmentes földadományázást külföldi befektetőknek.

Boysen Abgassysteme Kft.
telek
Bogdan Laban
Maglai Jenő
Szabadka

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.