Ugrás a tartalomra

Bontogatja szárnyait a Juliska márka

2019.08.27
17:28
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
A Juliska márka létrehozásával és a helyi termelők támogatásával a kézművesek könnyebben érvényesülhetnek a piacon. Ez volt az Agrocraft 2 nevű projekt célja.

Mindannyian tudjuk, hogy a házi készítésű termékek finomabbak és gyakran egészségesebbek, mint a nagyüzemekben előállított társaik. A kézművesek azonban gyakran azzal szembesülnek, hogy nehezen tudnak érvényesülni a piacon. A Juliska márka létrehozásával és a helyi termelők támogatásával azonban változtatni lehet. Ez volt az Agrocraft 2 nevű projekt célja. A résztvevők marketingfogásokat sajátíthattak el, sőt arról is hasznos információkat kaptak, hogy hogyan tudják a közösségi médiát felhasználni termékeik népszerűsítéséhez.

Rudics Irma élelmiszeripari mérnök azokról az alapinformációkról beszélt, amelyekre gyártóként és forgalmazóként is fontos odafigyelni a termelőknek. Kiemelte annak fontosságát, hogy felelősségteljes gyártókat képezzenek a termelőkből. A márka minőségi garanciát is biztosít, mivel a bevizsgálás a vásárlók és fogyasztók számára növeli a termelő iránti bizalmat. Részletezte azt is, hogy milyen környezetet kell biztosítani az élelmiszerek előállításához, illetve milyen törvényes rendelkezések szükségesek ahhoz, hogy egyáltalán egy élelmiszer forgalomba kerüljön.

A termelők is ennek a minőségi bevizsgálásnak örültek a legjobban. Ezzel számukra új piacok nyílhatnak meg és növelhetik bevételeiket. Gruncsity Gabriella, kézműves termelő, Királyhalom: „Mikor megjelentünk, akkor lett elmagyarázva, hogy végigvezetnek minket minden folyamaton. A termékeink be lesznek vizsgáltatva, bárhol árulhatjuk őket, ami sokkal többet jelent, mint ha az emberek nem is tudják a termékről, hogy honnan érkezik, mit tartalmaz, így viszont minden legális.”

Ábrahám Csilla projektvezető, a Ludaspuszta Térségi Társulás elnöke megjegyezte, a projektnek köszönhetően a Juliska márka most bontogatja szárnyait, nagy perspektívát lát a kiterjesztésében: „Folytatódnia kell, és még nincs befejezve, mert ahogy különböző piaci mozgások vannak, ahogy a törvényes előírások változnak, mindig le kell követni ezeket ahhoz, hogy biztonsággal értékesíteni tudják a termelők ezeket a fincsi termékeket.”

A projekt vezetői már dolgoznak egy megfelelő webáruház kialakításán, de ne lepődjünk meg, ha a helyi piacokon vagy a boltok polcain is megjelenik néhány Juliska márkájú termék.

Juliska
Agrocraft
kézműves
márka

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.