Ugrás a tartalomra

Nem közeledtek az álláspontok a minimálbér-emelésről

2019.08.29
08:38
2024.03.19
08:48
Forrás
Vajdasági RTV/Tanjug
Nebojša Atanacković, a Szerbiai Munkaadók Uniójának tiszteletbeli elnöke szerint a kompromisszumos megoldás a 6-10 százalékos emelés lehetne.

Atanacković úgy véli, nem lesz megállapodás, ha a szakszervezetek megmaradnak irreális követeléseiknél. Szerinte a 10 százalékosnál nagyobb minimálbér-emelést a munkaadók nem bírnák elviselni.

Ugyanakkor Zoran Stojiljković, a Függetlenség Szakszervezet elnöke szerint nem látni a kompromisszum lehetőségét, mivel a szakszervezet számára kevés az, amit a kormány, illetve a munkaadók javasolnak. Ő arra számit, hogy a megállapodást a 6-10 százalékos növelés irányába fogják terelni, de szerinte ez már olyan alacsony szint, amiről a szakszervezet még csak nem is tárgyalhat.

minimálbér
emelés
Munkaadók Uniója
Függetlenség Szakszervezet

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.