Ugrás a tartalomra

Matthew Palmer az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja

2019.08.31
07:10
2024.03.19
08:48
Forrás
tanjug, RTS, state.gov, MTI
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Matthew Palmer helyettes államtitkárt az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottjává nevezte ki - közölte pénteken este az amerikai külügyminisztérium.

Ebben a szerepben Palmer az Egyesült Államok törekvéseit erősíti majd a béke, a stabilitás és a fejlődés biztosítására a régióban, a nyugati intézményrendszerekbe történő integrációra öszpontosítva.

Új megbízatásában Palmer Szlovéniában szeptember elsején részt vesz a blédi stratégiai fórumon, majd az Egyesült Államokat képviseli az ötök (Franciaország, Németország, Olaszország, Nagy-Britannia és az Amerikai Egyesült Államok) balkáni igazgatóságának brüsszeli tanácskozásán és részt vesz a bécsi és podgoricai értekezleten szeptember 4-10-ig - olvasható az amerikai külügyminisztérium közleményében.

Matthew Palmer
Mike Pompeo
Egyesült Államok
Nyugat-Balkán
különmegbízott

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.