Ugrás a tartalomra

Csaknem 10 fokkal van melegebb az ilyenkor szokásosnál

2019.08.31
21:49
2019.11.27
11:08
Forrás
MTI, hidmet.gov.rs, idokep.hu
Az információt a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat közölte szombaton, a meteorológiai nyár utolsó napján a Facebook-oldalán. Vasárnap akár 36 fok is lehet.

Szombaton fél egy előtt 31 fok körül alakult Magyarországon az átlaghőmérséklet. Ez 8 fokkal magasabb az ilyenkor szokásos 23 foknál. A hőség miatt jelenleg is az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett több megyében zivatarokra is figyelmeztetnek.

Vasárnapra, az ősz első napjára Békés megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt. Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 14-21, a legmagasabb hőmérséklet 31-36 fok között várható.

A magyar meteorológiai szolgálat vasárnapra zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a fővárosra, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Szerbiában is hőségriadót rendeltek el, amely egészen hétfőig tart. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján azt írják, kedden némileg csökken a hőmérséklet, már nem lesz kánikula, és csupán az ország keleti és délkeleti részein lesz hőség.

időjárás
nap
meleg
hőség
hőségriadó
figyelmeztetés
kánikula

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.