Ugrás a tartalomra

Partot ért a földkerekség legerősebb hurrikánja

2019.09.01
21:01
2024.03.19
08:35
Forrás
MTI
Az immár ötös erősségű Dorián 280 kilométeres széllökésekkel pusztít a Bahamákon.

A meteorológusok előrejelzései szerint a hurrikán keleti irányba fordulva végigsöpör Florida óceáni partvidékein, majd Georgiában és Dél-, valamint Észak-Karolinában pusztít majd. Akár hétméteresre is felkorbácsolhatja a tenger hullámait. Vasárnap rendkívüli állapotot hirdettek Észak-Karolinában. Floridában és Georgiában az illetékes hatóságok folyamatosan adják ki a listákat az elérhető menedékhelyekről. Az amerikai Országos Hurrikán Központ vasárnap életveszélyesnek minősítették a vihart.

A katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) washingtoni központjában tartózkodik Donald Trump is. Az amerikai elnök a Twitteren figyelmeztette az érintetteket, hogy a hurrikán pusztítóbb lehet majd az előre jelzettnél is. Később újságíróknak úgy fogalmazott, hogy „a valaha volt legnagyobb hurrikán közeledik”.

Több amerikai légitársaság törölte járatait a hurrikán által fenyegetett vidékeken. Vasárnap mintegy 250 járatot töröltek, hétfőre további 350 járat törlését jelezték. Az orlandói nemzetközi repülőtér hétfőtől zárva lesz, a miami repülőtér lezárásáról még nem született döntés.

Dorián
hurrikán
Bahama
Florida
Georgia

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.