Ugrás a tartalomra

Felújított napközi várta a horgosi Kárász Karolina Iskola tanulóit

2019.09.02
12:42
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
Számos gyermekjátékkal, társasjátékokkal és új bútorokkal is bővítették a termet. A napközit a tanítás után 25 kisdiák veszi először igénybe.

Egy állandó pedagógus, valamint önkéntes tanítók és tanárok foglalkoznak majd velük minden nap.

Csocsóval, léghokival, billiárddal, egyensúlykoronggal, amőba-játékkal és számos gyerek-társasjátékkal bővült a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola napközije. A megújult napközi célja elsősorban az, hogy a kötelező, délelőtti tanítási után a gyerekek a családokhoz alkalmazkodva addig maradhatnak bent, amíg a szülők például dolgoznak.

Valkovics Gábor szerint ez igazán nagy segítség a családoknak: „Rengeteg családnak segítség, mert aki munkahelyen dolgozik, kettőig nem nagyon bír szabadulni, meg az újabb munkaidő fél nyolctól fél négyig van, és akkor tudjuk mindannyian, hogy a gyerekek itt a napköziben jó helyen vannak.”

A napközit az iskola elsős és másodikos diákjai, elsősorban 25-en vehetik igénybe, akikkel minden nap önkéntes tanítókkal és tanárokkal együtt Dani Tünde, az iskoa állandó pedagógusa  foglalkozik majd: „Ez a napközi úgy néz ki, hogy reggel a gyerekek mennek iskolába, és amikor befejeződik a tanítás, akkor vehetik igénybe a napközis foglalkozást. Délben ebédelünk, pihenünk, majd közös játékkal próbáljuk kitölteni az időt. Az a lényeg, hogy itt minden gyerek jól érezze magát és jókedvű legyen.”

Szekeres Valentin, az intézmény igazgatója a megnyitón úgy nyilatkozott, Horgos és az intézmény számára nagy változást hoz az újítás, mivel a főszerep a tehetséggondozásé lesz ezáltal: „A célja egyébként, az apropója a napközinek, amin változtattunk, mivel 10 éven keresztül szociális napköziként funkcionált a horgosi iskola napközije, ezen változtattunk szülői kérésre, mégpedig oly tekintetben, hogy a fő célja a jelenlegi napközi foglalkozásoknak a tehetséggondozás lesz.”

Az igazgató hozzátette, a beruházás nem pályázatok útján, hanem magáncégek és magánszemélyek adományaiból valósult meg.

Horgos
Kárász Karolina Általános Iskola
napközi

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.