Ugrás a tartalomra

Több áldozata is van a Dorian hurrikánnak

2019.09.03
06:57
2024.03.19
08:48
Forrás
MTI
Hétfő estig öt halálos áldozatról érkezett jelentés a Dorian hurrikán pusztította Bahama-szigetekről.

Nőtt a hurrikán halálos áldozatainak száma a Bahamákon, hétfő estig öt halálos áldozatról érkezett jelentés. A szokatlanul lassan mozgó hurrikánt a meteorológusok változatlanul az idei év legpusztítóbb viharának minősítik. A vihar hétfőn este, másfél nap elteltével még mindig a Bahamák fölött tombolt. 

Történelmi tragédiát élünk át - fogalmazott Hubert Minnis, a Bahamai Közösség kormányfője, amikor bejelentette a Dorian halálos áldozatait. A viharban legalább 21 ember megsebesült, őket a mentőhelikopterek kimentették. Az amerikai parti őrség négy helikoptere is a Bahamákon van, hogy segítsen a mentésben.

A Dorian lakónegyedeket tüntetett el, az alacsonyabban fekvő szigetek teljesen víz alá kerültek, mintha elsüllyedtek volna a tengerben.

Közben az Egyesült Államok keleti partvidékének vihar fenyegette államaiban változatlanul nagy a készülődés a hurrikánra. Florida, Georgia, Dél- és Észak-Karolina után hétfőn este Virginia álam kormányzója, Ralph Northam is rendkívüli állapotot hirdetett ki.

Diorian
hurrikán
Bahama

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.