Ugrás a tartalomra

Nem hagyhatja el Bosznia-Hercegovinát, míg ki nem fizette a bírságot

2019.09.04
12:50
Forrás
VajdaságMa
Azok a külföldiek, akik közlekedési szabálysértést követnek el Bosznia-Hercegovinában, addig nem léphetik át a határt, amíg nem fizetik ki a bírságot.

Minderről az a szabálysértésekről szóló törvénymódosítási tervezet rendelkezik, amely szeptember 10-én kerül a bosznia-hercegovinai parlament képviselői elé. Az előterjesztő, vagyis a boszniai kormány az indoklásban megemlíti, a módosítás célja, hogy elhárítsák a törvény alkalmazása során tapasztalt hiányosságokat. A módosítás szükségességét az igazságügy-miniszter által alakított munkacsoport is megállapította. A hatályos törvény a többi között nem definiálja, hogy a rendőrség önállóan letartóztathatja a szabálysértéssel gyanúsított személyt, hanem ezt csak a felhatalmazott hivatalos személy kérelmére teheti meg. Ezért a javasolt megoldás meghatározza, hogyan lehet kikényszeríteni a külföldi állampolgároktól a bírság és az eljárás költségeinek kifizetését, mielőtt elhagyják Bosznia-Hercegovinát.

szabálysértés
bírság
Bosznia-Hercegovina
határ

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.