Ugrás a tartalomra

Fejlesztések Zomborban

2019.09.05
16:44
2020.01.31
18:41
Forrás
Pannon RTV
Több mint két millió euró értékben fejlesztették a zombori ipari övezetet, teljes kommunális infrastruktúrát építettek ki.

A tervek szerint hamarosan gyárak épülnek, így új munkahelyek teremtődnek. A beruházásokat a tartományi kormány támogatta. A fejlesztéseket ma Igor Mirović is megtekintette.

A város 82-es blokkjában jelentős fejlesztések valósultak meg, egyebek mellett utak és parkolók épültek - többek között ezeket tekintette meg ma Igor Mirović Zomborban. Dušanka Golubović, a település polgármester elmondta, hogy a beruházások elősegítik a beruházók bevonzását is: „A 82-es blokkban lakó- és üzlethelyiségek találhatók, ahol a kommunális felszereltségnek köszönve sokkal kedvezőbb és könnyebb feltételek mellett lehet építkezni. A legjobb példa erre a jelenleg építés alatt álló poliklinika, de reméljük, hogy a többi építkezés esetében is ezen a helyen.”

Igor Mirović, tartományi kormányfő a zombori műszaki középiskolába is ellátogatott. Ígérete szerint hamarosan felújítják az 1800-as években épült iskolát, valamint új tornaterem is épül, a régi használhatatlan állapotban lévő helyett. Mirović azt is megerősítette, hogy az ipari zóna fejlesztésének köszönhetően már vannak érdeklődők, akik Zomborban fektetnének be: „Zombor és a tartományi kormány több mint kétmillió eurót fektetett az ipari zónába, és már vannak úgy hazai mint külföldi érdeklődők, akik az elkövetkező években be fognak fektetni az ipari övezetbe, fejlesztik az ipari kapacitásokat, új gyárak foglalkoztatják majd a zombori és környékbeli lakosságot.”

Zombor község települései hamarosan rácsatlakozhatnak a felújított vízvezeték-hálózatra, emellett növelték a vízgyár kapacitását is. Pár héten belül pedig megkezdik a Sztapár és Szivác közötti út kiépítését - ismertette a további terveket Igor Mirović.

Zombor
Dušanka Golubović
fejlesztések
ipari park
Igor Mirović

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.