Ugrás a tartalomra

Hatalmas az érdeklődés a palicsi Bormaraton iránt

2019.09.06
08:04
2019.09.06
08:11
Forrás
Blic
A futók ízletes borokat és ételeket kóstolhatnak a verseny közben.

Hatalmas az érdeklődés a szeptember 21-én rajtoló palicsi Bormaraton iránt. A szervezők szerint a hazai futók mellett rengetegen érkeznek külföldről is. A versenyre egyebek mellett Svájcból, Norvégiából, Brazíliából, az Egyesült Államokból, Németországból, Ausztriából, Csehországból, Lengyelországból, Finnországból és Oroszországból is érkeznek versenyzők.

A legtöbb külföldi nevezés a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is Bosznia-Hercegovinából, Horvátországból és Magyarországról érkezett. A futók a palicsi Bormaratonon a 21 kilométeres félmaratoni távon, illetve a 10 kilométeres úgynevezett élményfutamon indulhatnak. A gyönyörű táj látványa mellett a versenyzők ízletes borokat és ételeket kóstolhatnak a futam teljesítése közben. A szervezők hozzáteszik, hogy a futam verseny jellegű, de a legfontosabb, hogy mindenki mosolyogva érkezzen és jól érezze magát a szeptember 21-én esedékes palicsi Bormaratonon.

bormaraton
futás
borozás

Most

12:58, Frissítve: 13:04

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.