Ugrás a tartalomra

Az év végéig elkészülhet a Vajdasági RTV új székháza

2019.09.06
16:02
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Az év végéig befejezik a Vajdasági RTV új székházát és a tervek szerint az első rádióműsorokat is elindítják az új épületből. Az építkezést meglátogatta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

A Vajdasági RTV új székházának felépítése két és fél évvel ezelőtt kezdődött. Először a régi, lebombázott épület maradványait takarították el, majd ezt követően annak helyére egy teljesen új, korszerű épületet kezdtek el építeni.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Novemberben már egy befejezett épületünk lesz. Ami az építkezési munkálatokat illeti, valamennyivel több mint 3 milliárd 200 millió dinárba kerültek. Jelenleg folyamatban van a berendezések megvásárlására irányuló közbeszerzés is. 550 millió dinárt fordítunk a televíziós, illetve stúdióberendezésekre és egyéb szükséges dolgokra, amelyeket a jövőben a Vajdasági RTV munkatársai használnak majd és amelyek nélkülözhetetlenek a legkorszerűbb műsorsugárzáshoz.” 

Az első rádióműsorok a tervek szerint már novemberben elindulhatnak az új épületből, amikor is az Újvidéki Rádió fennállásának 70-dik születésnapját ünnepli majd. De megtörténhet az is, hogy néhány napot csúszik ez a terv, az épületbe való beköltözés ugyanis már önmagában komoly kihívást jelent – mondta el Miodrag Koprivica, a Vajdasági RTV vezérigazgatója: „Egy ilyen épületet nem lehet egy szempillantás alatt beüzemeltetni. Az átköltözés fázisokban fog történni. Nem lehet a jelet csak úgy megszüntetni és ugyanabban az időben egy másik helyről elindítani, egyszerre mindenkit átköltöztetni és elvárni, hogy új berendezésekkel és főként új technológiával dolgozzanak. Képzésekre is szükség lesz.”

A Vajdasági RTV új székházának felépítését és felszerelését a szerb kormány, a tartomány, valamint az újvidéki önkormányzat közös erővel valósítja meg. Igor Mirović mellett Nedeljko Kovačević, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója és Dragana Milošević, tartományi művelődési titkár is megnézte az építkezés helyszínét.

Vajdasági RTV
épület
építkezés
Miodrag Koprivica
Igor Mirović

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.