Ugrás a tartalomra

Szerbiában csaknem 520 ezer munkanélkülit tartanak számon

2019.09.09
12:19
Forrás
VajdaságMa
Közel egyharmaduknak nincs szakképesítésük, vagy csak az általános iskolát fejezték be.

A munkaerőpiacon mégis a végzettség és a szakképesítés nélküli személyek voltak a legkeresettebbek, július végén 906 ilyen személyre tartottak igényt, de szükség volt takarítókra, varrónőkre, építőipari segédmunkásokra, hordárokra és matrózokra is. Zoran Đorđević munkaügyi és foglalkoztatási miniszter szerint 2018 során 155 ezer állástalant segítettek munkához az aktív foglalkoztatáspolitikai intézkedéseknek köszönhetően, 21 ezer személlyel többet, mint tervezték. Az alacsonyabb végzettségű munkanélküliek közül a CNC gépkezelők, a hegesztők, az ácsok, a kőművesek jutnak legkönnyebben munkához.

munkanélküli

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.