Ugrás a tartalomra

Bővítették és felújították az újvidéki Vuk Karadžić iskolát

2019.09.09
15:02
2019.09.09
17:42
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 56 millió dinárt fektettek az újvidéki Vuk Karadžić Általános Iskola bővítésébe és felújításába.

400 négyzetméternyi új épületrésszel bővült a Vuk Karadžić Általános Iskola, amely Újvidék egyik legrégebbi oktatási intézménye. Az új részben négy tanterem, új mosdók és tanári szoba épült ki. A földszinti részt átalakították, felújították.

Miloš Vučević, polgármester, Újvidék: „Itt három óvodás csoport kezdte meg a munkát, és a tantermeken kívül itt vannak még az óvodáskorú gyermekek szükségletei szerint kialakított mosdók, konyha. A konyhába és ebédlőbe, valamint a fűtésbe szintén befektettünk, valamint az udvar rendezésébe is.”

Az itt elhelyezett óvodás csoportoknak az iskola vezetősége is örül, ugyanis azt remélik, így a jövőben majd több elsős választja ezt az iskolát.

Zorica Zeljković, igazgató, Vuk Karadžić Általános Iskola, Újvidék: „Lehet, hogy az elkövetkező években már négy elsős osztályt is nyithatunk. Már idéntől, illetve a jövő héttől megkezdjük az egy váltásban történő tanítást. Ahogy a polgármester úr is mondta, biztosítottuk az elegendő teret, a konyhát és az ebédlőt felújítottuk, tehát az első váltásban tanuló diákok - az elsőtől a negyedik osztályig - ebédelhetnek is nálunk.”

Az 56 millió dináros költségekből 2 és fél milliót pénzelt a tartományi kormány a többit a város finanszírozta - hangzott el a polgármesteri látogatás alkalmával.

Vuk Karadžić Általános Iskola
Újvidék
Miloš Vučević

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.