Ugrás a tartalomra

Korszerű berendezésekkel bővült a Magyarkanizsai Egészségház laboratóriuma

2019.09.09
16:55
2019.09.09
17:39
Forrás
Pannon RTV
A három új gép összértéke mintegy 800 ezer dinárt tesz ki. A támogatásoknak köszönhetően az egészségház egy új elektrolit analizátorral, egy CRP-szintmérővel és egy korszerű centrifugával gazdagodott.

Az új elektrolit analizátornak, a CRP-szintmeghatározónak, valamint a centrifugának köszönhetően a laboratóriumi vizsgálatok nagy részét ezek után a Magyarkanizsai Egészségházban is el tudják végezni gyorsan és egyszerűen, így a pácienseknek nem kell több napig várakozni az eredményekre. Dukai Éva, a laboratórium vezetője elmondta, a régi centrifugák már 30 évesek voltak, ideje volt beruházni egy újba.

Dukai Éva, laboratóriumi vezető, Magyarkanizsai Egészségház: „Ez egy úgynevezett Swing Out centrifuga, amely vízszintes helyzetben kidobja az epruvettákat, a jövőben gondolom, remélem, hogy át tudunk térni az ilyen epruvetták használatára, és kevesebb vérre lesz szükség.”

A 300 ezer dinár értékű elektrolit analizátort a szerbiai Superlab vállalat adományozta az egészségháznak, míg a 360 ezer dinár értékű centrifugát az önkormányzat biztosította, így az intézmény saját költségen be tudott szerezni egy CRP-t meghatározó készüléket is, amely főleg a gyerekek vizsgálatainál lehet hasznos.

Gyólay Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „Ezt különösen a gyerekeknél, sürgős esetben, illetve idősebb személyeknél szeretnénk használni, akiknél nem szeretnénk nagyobb analíziseket végezni, hanem gyorsan meg akarjuk határozni, hogy van-e gyulladás a vérben. Ezt a Magyarkanizsai Egészségház saját eszközből vásárolta, mivel hogy úgy éreztük, hogy a gyerekeknek szükségük van ezekre az analízisekre.”

A Magyarkanizsai Egészségház laboratóriumában összesen 7 szakember dolgozik, és napi szinten mintegy 60-120 páciens érkezik hozzájuk labor vizsgálatra.

Magyarkanizsa
Magyarkanizsai Egészségház
Gyólay Karolina
laboratórium

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.