Ugrás a tartalomra

Észak-Korea hajlandó folytatni a tárgyalásokat az Egyesült Államokkal

2019.09.10
10:10
2024.03.19
08:48
Forrás
CNN
Észak-Korea hajlandó folytatni az Amerikai Egyesült Államokkal megkezdett tárgyalásokat a koreai félsziget atommentesítése érdekében - tudósít a CNN.

Az információt a kommunista állam helyettes külügyminiszterének nyilatkozatára alapozza az amerikai sajtó. Sajtóértesülések szerint a diplomata azt mondta, hogy amennyiben Washington hajlandó bizonyos engedményekre, Phenjan kész újra tárgyalóasztalhoz ülni akár már szeptember végén. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter is nagy reményeket fűzött annak kapcsát, hogy folytatódhatnak a megbeszélések. Donald Trump amerikai elnök pedig újságrói kérdésre reagálva kiemelte: baráti kapcsolatot ápol Kim Dzsong Unnal, a tárgyalások pedig jó dolgok.

Észak-Korea
Egyesült Államok
Mike Pompeo
atommentesítés

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.