Ugrás a tartalomra

Új kőolaj-terminált építenek Karlócán

2019.09.10
14:19
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
A beruházást a kőolajtermékek behozatalával, tárolásával és forgalmazásával foglalkozó Naftachem Kft. valósítja meg. Az építkezés folyamatát megtekintette Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

A 16 éve működő vállalat jelenleg mintegy 250 munkást foglalkoztat. Az új kőolaj-terminálban benzint és euródizelt tárolnak majd. Drago Papić, igazgató, Naftachem Kft.: „Arra törekszünk, hogy a kőolajtermékek értékesítésére, forgalmazására, tárolására és szállítására szakosodott munkásaink ismereteivel és tapasztalatával a legjobb eredményeket érjük el, mivel a legnagyobb vállalatok versenytársai vagyunk.”

A kőolaj-terminál kiépítése a szerbiai cégek sikeres működéséről tanúskodik – mondta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke: „Ez a mintegy 11-12 millió euró értékű beruházás megmutatja, hogy a hazai emberek tulajdonában lévő cégek és vállalkozások is tudnak sikeresen működni, üzletelni. Sűrűn beszélünk a külföldi beruházásokról, de kötelességünk odafigyelni és segíteni a hazai gazdaság, a hazai vállalatok fejlődését is. Ebben az esetben különösen fontos, hiszen a saját eszközeikből sikerült megvalósítaniuk, szinte teljesen befejezniük ezt a fontos beruházást.”

A tartományi kormány elnöke elmondta: a tartomány a Vajdasági Gazdasági Kamarával karöltve továbbra is segíteni fogja a gazdaság fejlődését, ami magába foglalja a legkorszerűbb felszerelések beszerzésének segítését, illetve új munkahelyek megteremtését is. Igor Mirović mellett Boško Vučurević, a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke és Nenad Milenković, Karlóca polgármestere is megtekintette az építkezés helyszínét.

kőolaj-terminál
Karlóca
nafta
Naftachem
Igor Mirović

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.