Ugrás a tartalomra

Lampedusán enged partra szállni Olaszország migránsokat

2019.09.14
22:22
Forrás
MTI
Lampedusán kapott partraszállási engedélyt az Ocean Viking civil hajón tartózkodó 82 migráns - jelentette be az olasz kormány szombaton, biztonságos helyként meghatározva a szigetet.

Az olasz hatóságok úgy döntöttek, hogy az Ocean Viking nem hajózhat be a földközi-tengeri sziget kikötőjébe, hanem a civil hajóról az olasz parti őrség hajói szállítják partra az embereket.

A római kormány közlése szerint a 82 ember negyedét-negyedét Franciaország és Németország vesz át, a többiek szétosztására eddig nem jelentkezett más EU-tagállam.

Az Ocean Viking - a francia Sos Mediterranée és a svájci bejegyzésű Orvosok Határok Nélkül (MSF) közös hajója - először 50, majd további 34 migránst vett a fedélzetére a líbiai partoknál. Líbia kikötési lehetőséget ajánlott fel, de az Ocean Viking ezt elutasítva Máltától és Olaszországtól kért kikötési engedélyt. Egy gyermeket váró anyát és férjét Máltára szállították, így a hajón 82-en maradtak.

A római kormány csütörtökön döntötte el, hogy a civil hajó kikötésének engedélyezését a migránscsoport tagjainak európai szétosztásához köti. Ez volt az első eset, hogy a kormány már azelőtt megkezdte a migránsok szétosztását, hogy hajójuk olasz területi vizekre ért.

Olaszország
migránsok
Lampedusa

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.