Ugrás a tartalomra

Heinczinger Mika zenés irodalmi estje Magyarkanizsán

2019.09.15
10:46
2019.09.15
18:16
Forrás
Pannon RTV
Heinczinger Mika tartott zenés irodalmi estet a magyarkanizsai József Attila Könyvtárban.

A Misztrál együttes alapító tagja Ady Endre, Babits Mihály, Áprily Lajos, Kányádi Sándor és József Attila megzenésített költeményeivel és népdal-átiratokkal bűvölte el a közönséget. Önálló estjére népi fúvós és pengetős hangszerekkel érkezett. Olyanokkal, mint a tilinkó és a magyar duda, de moldvai furulyával, dorombbal és gitáron játszott dallamokkal is készült. 

Heinczinger Mika, alapító tag, Misztrál együttes: „Ezzel nagyon szép lassú, gyors dolgokat lehet játszani, improvizációkat, vagy a moldvai zenében ezt használják is, még most is. Nagyon érdekes és nagyon jó, a gyerekeket meg lehet fogni és, ha már az első hangszer élményük jó, akkor talán még tovább is tudnak menni és én ezt a gyerekeknek szoktam főként mutatni, de a felnőttek is szeretik.”

Magyarkanizsa
irodalmi est
József Attila Könyvtár
Heinczinger Mika

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.