Ugrás a tartalomra

Ajándékokat kaptak a radanováci hármas ikrek

2019.09.16
13:00
2019.09.16
19:48
Forrás
Pannon RTV
Fél évre elegendő pelenkacsomagot kaptak a szabadkai önkormányzattól a májusban született hármas ikrek.

A Majoros család csemetéi alacsony testsúllyal jöttek a világra, de szüleik örömére nagyon szépen fejlődnek. Ma délelőtt Bunford Tivadar, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke látogatta meg őket.

Egy csokor virággal és hasznos ajándékcsomaggal érkezett meg a radanováci családi házba Szabadka Város Önkormányzatának küldöttsége.

A vendégeket hangos sírással köszöntötték a májusban született hármas ikrek. Lukas, Mateja és Mira érkezésére már régóta várt a család. Édesanyjuk azt mondja, sok segítséget kaptak az államtól.

Željka Majoroš, édesanya: „Segítséget kaptunk a várostól a terhesség alatt, és ez sokat segített. Mindenki mond, amit akar, de minden dinár, amit váratlanul kapsz, sokat segít. Főleg mielőtt bemész a szülészetre. Mindenki tudja, hogy mennyi kell ahhoz, hogy eljussunk oda. Miután megszültem támogatást kaptunk az államtól és a várostól is. Ez egy szép összeg, és tényleg segített, hogy az elején elindulhassunk.”

Szabadka Város területén idén 60 gyermekkel kevesebb született, mint a tavalyi évben. A születések számának növelése érdekében az önkormányzat több módon is támogatja a családokat.

Bunford Tivadar, elnök, Városi Képviselő-testület, Szabadka: „Támogatni tudjuk a terhes édesanyákat, a mesterséges megtermékenyítésben is segít a város anyagilag, ezeknek a családoknak, akiknek erre szükségük van. De a napköziben is a harmadik és a és a negyedik gyerek esetében már szubvencionálva van a havonta fizetendő összeg.”

Az önkormányzat illetékesei azt remélik, hogy ezeknek az intézkedéseknek is köszönhetően növekedni fog a kedv a házasságkötésre és minél több gyermek vállalására a fiatalok körében.

Szabadka
hármas ikrek
Bunford Tivadar
ajándék

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.