Ugrás a tartalomra

Szorosabb együttműködést tervez Észtország és Vajdaság

2019.09.16
13:38
2020.04.21
12:14
Forrás
Közlemény
Észtország budapesti nagykövetével tárgyalt a Vajdasági Képviselőház elnöke. Kristi Karelsohnt Pásztor István fogadta Újvidéken.

A találkozó központi témája az volt, hogy hogyan fűzhetnék szorosabbra az észt régiók és Vajdaság kapcsolatát. Észtországnak nincs nagykövetsége Szerbiában, ezért a magyarországi nagykövetet bízták meg a szerbiai kapcsolatok ápolásával is. Pásztor István ismertette Vajdaság jellemzőit és a benne rejlő lehetőségeket, és kifejezte szándékát, hogy a jövőben szoros együttműködést alakítsanak ki. Észtország egyike a legfejlettebb uniós országoknak az információs-technológia terén, ezért a legjobb lehetőségeket az IT-cégek összekapcsolásában látják.

Észtország
Pásztor István
Kristi Karelsohn
nagykövet
Újvidék
Vajdaság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.