Ugrás a tartalomra

Brnabić hivatalos németországi látogatásra utazott

2019.09.17
19:26
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
Angela Merkel német kancellár meghívására megkezdte kétnapos németországi látogatását Ana Brnabić. A szerb kormányfő Mario Ohovennel, a közepes vállalkozások szövetségének vezetőjével tárgyalt.

Brnabić korábbi értékelése szerint németországi látogatása rendkívüli alkalom lesz arra, hogy a találkozón megvitassák a két ország közötti együttműködés minden aspektusát, úgy politikai, mint gazdasági téren. A kancellár holnap fogadja a szerbiai miniszterelnököt. A tárgyalás fő témái a bilaterális kapcsolatok, valamint a kül- és európai politikával kapcsolatos kérdések lesznek.

Fotó: Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljevic

Ana Brnabić azt üzente: annak örül legjobban, hogy a Szerbiában működő német cégek és befektetők rendkívül elégedettek: „Nekem jól esett, hogy tőlük is hallottam, mennyi mindent tudnak Szerbiáról, a gazdaságunkról, azokról a reformokról, amiket az elmúlt öt évben hajtottunk végre, és azokról a jó eredményekről, amiket Szerbiában elértünk. A Szerbiában működő német cégek elégedettek. A Szerbiában jelen lévő német vállalatok több mint 80 százaléka, egy körkérdés eredménye alapján, újra beruházna országunkban, és jelentős részük most is terjeszkedik Szerbiában.”

Angela Merkel
Németország
Ana Brnabić
kormányfő
Mario Ohoven

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.