Ugrás a tartalomra

Patthelyzetet eredményezett a megismételt választás is Izraelben

2019.09.18
00:54
2024.03.19
08:48
Forrás
MTI
A legerősebb politikai erő Beni Ganz centrista Kék-fehér pártja lett, míg a Benjámin Netanjahu miniszterelnök vezette jobboldali Likud egy-két mandátummal kevesebbet kapott.

A Likudnak a jobboldali-vallásos tömbjével együtt sem sikerült többséget szereznie - jelentették az exit poll-felmérések első, még hozzávetőleges eredményei alapján az izraeli tévécsatornák.

Nagyon magas, a még nem végleges adatok szerint közel 64 százalékos részvétel mellett a Likud 31-33 mandátumot szerzett a 120-ból a televíziók exit poll-eredményei alapján, miközben a Benjámin Ganz volt vezérkari főnök vezette ellenzéki Kék-fehér 32-34 képviselői helyhez jutott.

A szavazóhelyiségekből távozók válaszai alapján Netanjahunak a koalíciós partnereiként megjelölt jobboldali és vallásos pártok segítségével sem sikerül megszereznie a parlamenti többséghez szükséges 61 mandátumot, a baloldali és a centrista pártok pedig a miniszterelnök korrupciós ügyei miatt nem hajlandók belépni egy általa vezetett kormányba.

Ezért lehetetlennek tűnik, hogy Netanjahu kormányt alakítson, miközben a jelen helyzet szerint Ganz sem tud majd többségi koalíciót alakítani a kormányzó Likud nélkül.

választás
Benjamin Netanjahu

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.