Ugrás a tartalomra

Kiszorulhat a hatalomból a jelenlegi izraeli miniszterelnök

2019.09.18
18:19
2024.03.19
08:35
Forrás
euronews
Az előrehozott választások után Benjámín Netanjáhú pártja, a Likud, koalíciós partnereivel együtt sem tud többséget szerezni a parlamentben.

Az első felmérések szerint a Knesszet 120 képviselői helyéből 30-33 helyet szerezhet meg a Likud, míg a közelmúltban alakult, centrista ellenzéki Kék-Fehér szövetség 32-34 mandátumhoz juthat. Netanjáhú az ultraortodox és más vallásos pártokkal alakítana koalíciót, a többséghez szükséges 61 hely azonban így is távoli. A választás utáni patthelyzetben a mérleg nyelve most a szélsőjobboldali Izrael a Hazánk párt. Ennek vezetője nagykoalícióban gondolkodik, világi egységkormányt szeretne.

választás
miniszterelnök
Benjámín Netanjáhú
Likud

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.