Ugrás a tartalomra

ZrBizNet fő témái: A női vállalkozás és a vállalkozások digitalizálása

2019.09.19
17:50
2019.09.19
17:59
Forrás
Pannon RTV
Öt országból több mint kétszáz kiállító érkezett a harmadik ZrBizNet vállalkozói kiállításra, melyet ma nyitottak meg a nagybecskereki Medison sportcsarnokban.

A rendezvény célja a vállalkozók kapcsolatainak a bővítése, valamint az illetékes állami intézményekkel való minél jobb együttműködés kiépítése.

A rendezvényt Igor Mirović tartományi kormányelnök nyitotta meg. Előtte megtekintette a nagybecskereki kikötő építőhelyét, a helybeli stadionban pedig átadta rendeltetésének az új atlétikai pályát.

Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke: „Nagybecskereknek néhány évvel ezelőtt 12 ezer munkanélkülije volt, ma ez a szám valamivel meghaladja a négyezret. Sok hazai és külföldi beruházójuk van, öt-hat új gyár építése van folyamatban. Nagybecskerek, Bánát központja, változik, húzza a többi, környező települést is, és mindez szemmel látható. Akárcsak itt, a ZrBizNet vállalkozói kiállításon.”

A rendezvényt harmadik éve tartják a mostani név alatt, a régió vállalkozói azonban immár huszadik éve, hogy rendszeresen találkoznak. A muzslyaiak az idén külön sátorban mutatkoztak be.

Madarász Gábriel, termelésvezető, Császárkert Kft., Muzslya: „Kiállítottuk a saját termékeinket. Ez mellett pedig főzünk közösen paprikást is, sütünk töpörtőt is és itt szórakozunk. Ami fontos szerintem, szerintünk, hogy az ilyen rendezvényeken a megjelenést nagyon fontosnak tartjuk, mert más partnerekkel is tudunk találkozni, új üzleti kapcsolatokat ki tudunk alakítani.”

A Takács-házaspár kilenc évvel ezelőtt kezdte el az emléktárgyak készítését – hobbiból. Tavaly hivatalosan is bejegyeztették kézműves műhelyüket.

Takács András, emléktárgykészítő, Muzslya: „Az ilyen nagyobb rendezvények szerintem jók, mert többen is látnak bennünket. Lesz négy-öt új kapcsolatunk, ami igencsak jó szokott lenni. Aztán mehetünk másfelé, hogy másutt is lássanak bennünket. Remélem, hogy jó lesz itt az idén.”

Az idei kiállítás két fő témája a női vállalkozás és a vállalkozások digitalizálása. Ezúttal a fiatalokkal is többet foglalkoznak.

Kiss Izabella, szervező: „Az általános iskolákkal és a középiskolákkal szerveztünk külön programot. A célunk, hogy bemutassuk nekik, milyen foglalkozások vannak, mi az, amit a gazdaság elvár a fiataloktól, milyen módon tudja őket motiválni, milyen nyári gyakorlatokat tud felkínálni.”

A pénteki program kiemelt eseménye a női vállalkozók bemutatkozása lesz, szombaton pedig gyermekpiacot rendeznek.

ZrBizNet
Nagybecskerek
Igor Mirović
Kiss Izabella

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.