Ugrás a tartalomra

Novák Katalin: Ötvenezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik elemét

2019.09.20
12:22
2024.03.19
08:48
Forrás
MTI
Már több mint ötvenezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik elemét Magyarországon, az intézkedések valódi igényekre reagálnak.

Erről beszélt a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán. Novák Katalin az intézkedések közül kiemelte a falusi csokot, amelynek célja, hogy növelje a vidék vonzerejét. Ezt a célt szolgálja az Esély otthon program is, amelyről elmondta, a program során bérlakásokat, önkormányzati lakásokat újítanak fel, amelyeket a fiatalok kedvezményesen tudnak kibérelni néhány évig, miközben félre tudnak tenni saját ingatlanra.

Novák Katalin felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is igényelhető az első házasok havi ötezer forintos adókedvezménye, amely a házasságkötést követően két évig jár. Ha pedig közben megszületik az első gyerek, akkor a családi adókedvezmény is igényelhető - tette hozzá az államtitkár.

Novák Katalin
családvédelmi akcióterv

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.