Ugrás a tartalomra

Megnyitották a Vajdasági Szalont a Tartományi Kormány épületében

2019.09.20
17:07
2024.03.19
08:35
Forrás
Tanjug
Ez a helyiség egy olyan kezdeményezés része, amelynek célja a helyi kulturális értékek és hagyományok megőrzése, valamint a nők és fiatalok foglalkoztatásának népszerűsítése.

A Tartományi Kormány épület létrejöttének 80. évfordulóján egy olyan kezdeményezést indítottunk el, amelyben a helyi önkormányzatok mindegyike részt vesz - jelentette ki Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke. A megnyitóünnepségen elhangzott, a Vajdasági Szalon díszítését úgy alakították ki, hogy a hagyományos, illetve virágmotívumok révén a tartomány néprajzi öröksége kerüljön középpontba.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Ez egy olyan kezdeményezés, amelyet nemcsak a tartományi kormány, hanem számos helyi önkormányzat is segít. A termékek és tárgyak összegyűjtésével, protokoll-célból történő szétosztásával segítjük a vidékfejlesztést, Zombortól Pirotig. Ezekkel messziről jött vendégeink is nagyon elégedettek, hiszen magukkal viszik a saját országukba egy szeletét a vajdasági és szerbiai léleknek. Ebbe az akcióba számos más terület is bekapcsolódik, és a program évről-évre jelentősebb lesz a kulturális örökségünk megőrzésében. Egyre fontosabb lesz mindez, a vidék és a falvak fejlődése, a helyek fejlesztése, amelyekről rendszeresen megfeledkeznek, de lassacskán ez megváltozik.”

tartományi kormány
Igor Mirović
Vajdasági Szalon
Zorana Mihajlović
építésügyi miniszter

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.