Ugrás a tartalomra

Birkózó tornát tartottak Magyarkanizsán

2019.09.21
19:46
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Négy szerbiai csapat részvételével tartották meg a Balassa Rudolf birkózónak emléket állító tornát a magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában.

1965-ben Balassa Rudolf alapította a Potisje Birkózó Klubot Magyarkanizsán. Ennek emlékére immár ötödik éve szervezik meg minden év szeptemberében a tornát, amely a felkészülési időszakra esik. Petrović Dejan, birkózó, Potisje Birkózó Klub, Magyarkanizsa: „Meg tudjuk nézni, hol is vagyunk a mezőnyben és ahhoz képest tudunk igazodni, ahhoz képest tudunk taktikát váltani és egy-két dolgot csiszolni még, amíg elkezdődik a liga.”

A tornán résztvevő belgrádi Radnički, az újvidéki Novi Sad és a zombori Soko csapata nagyjából egy szinten van a magyarkanizsaiakkal - mondták a szervezők.

A versenyszezon októberben kezdődik. Újhelyi Sándor, edző, Potisje Birkózó Klub, Magyarkanizsa: „A kadétok elég jól szerepeltek az első évben, a juniorok is, felnőtteknél is volt országos bajnokunk, tehát végig minden korosztályban volt országos bajnokunk. Tavaly elég jól indultunk, aztán nem sikerült olyan jól, mint ahogy elképzeltük, végül hatodikak lettünk, de a liga az ilyen, egy birkózást nem lehet előre megjósolni, hogy ki hanyadik helyen végez, lehet, hogy az idén másképp lesz.”

A torna eddig nemzetközi jellegű volt, idén azonban a felnőtt birkózó világbajnokság miatt a külföldi klubok nem tudtak elmenni Magyarkanizsára, így 4 szerbiai csapat mérkőzött egymással.

Rekecki Rudolf, szervező, elnök, Potisje Birkózó Klub, Magyarkanizsa: „Ez az emlékversenyünk egy nagyon kiemelt helyen van az egyesületünk programjában, ugyanúgy, ahogy a többi versenyünk is, ezt minden évben próbáljuk a legszebben, legjobban megcsinálni, kiemelt helyen van a rangsorunkban.”

A csapatversenyben az első helyen a belgrádi Radnički végzett, hazai pályán második lett a Potisje csapata. A felkészülési tornán harmadik helyezést ért el az újvidéki Novi Sad, míg a negyedik hely a zombori Soko csapatának jutott.

Balassa Rudolf
emléktorna
Magyarkanizsa
Potisje
birkózás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.