Ugrás a tartalomra

Összetartja a gyerekeket a kishegyesi Ügyi csapat

2019.09.22
15:18
2019.09.22
16:44
Forrás
Pannon RTV
Szeretet, elfogadás, önállóságra nevelés, barátkozás, közösségbe illeszkedés - ezek azok az alapfogalmak, amelyek mentén működik a kishegyesi Ügyi csapat.

A Nők Kishegyesi Fóruma csaknem három évvel ezelőtt hozta létre a csoportot. Heti rendszerességgel, szombat délutánonként zajlanak a foglalkozások. A csoport mára tizenöt főre gyarapodott.

A Nők Kishegyesi Fóruma székházának udvarán szombat délután nagy volt a zsibongás. A gyerekek házat építettek, karkötőt fontak és önfeledten játszottak. Stábunk megérkezésekor pedig azonnal versekkel és dalokkal mutatkoztak be. A konyhában pizzacsigát készítettek a gyerekek.

Huber Krisztina, Kishegyes:
„- Mi az, amit megtanultál, és tudsz hasznosítani akár máshol is?
- A főzést, és most már tudok főzni otthon is.
- Akkor te főzöl otthon?
- Nem mindig, néha a nagynénim.
- Mi a kedvenced, mit szeretsz leginkább főzni?
- A levest, azt szeretem.”

Végső Kamilla egy éve érkezett az Ügyi csapatba, ahol nagyon jól érzi magát, mint mondja jó a társaság.

Végső Kamilla, Kishegyes:
„- Van-e kedvenc elfoglaltságod, amit itt csináltok?
- Majdnem minden, a kreatív munka, amikor rajzolunk vagy fonunk.”

Az Ügyi csapatot a kezdetekkor azért alapította meg a Nők Kishegyesi Fóruma, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozzanak, segítsék őket a mindennapi családi, iskolai kihívások leküzdésében. A csoportfoglalkozások hatására többen is középiskolába indultak, ketten a szakács szakmát választották.

Zsidai Erzsébet, elnök, Nők Kishegyesi Fóruma: „A célkitűzés az, hogy valamilyen formában összefogjuk azokat a gyerekeket, akik mások mint a többiek. Régebben úgy is mondtam, hogy ezek a gyerekek az iskolában az utolsó padokban ülnek, de nem teljesen így van, mivel csatlakoztak hozzánk olyan gyerekek is, akik valamiben kitűnnek, az osztályban nem igazán elfogadottak, itt viszont nagyon jól érzik magukat. A célunk az, hogy ezeket a gyerekeket bevigyük a közösségbe, másrészt, hogy a közösségnek is megmutassuk őket.”

Az Ügyi csapat tagjai nemrég kirándulásokon is részt vehettek a Magyar Kormány támogatásának köszönhetően. Eljutottak színházba, állatkertbe, lovardába. A kishegyesi önkormányzat és a falubeli vállalkozók is segítik őket, valamint számos önkéntes vesz részt a foglalkozások lebonyolításában és a főzés oktatásában.

Kishegyes
Nők Kishegyesi Fóruma
Ügyi csapat

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.