Ugrás a tartalomra

Épített örökség - Vajdasági kastélyok

2019.09.22
16:36
2019.09.22
16:45
Forrás
Pannon RTV
Rajzolással, festéssel és bútorok felújításával zárult ma az Épített örökség - Vajdasági kastélyok elnevezésű szakmai tábor, amelyet középiskolás és egyetemista diákok számára szerveztek Szabadkán.

Vajdaságból és Magyarországról is érkeztek résztvevők a táborba. A háromnapos eseményen a vajdasági kastélyok megismerésén kívül a műemlékvédelem fontosságára is szerették volna felhívni a fiatalok figyelmét.

Törteli Károly, építész: „A körbejárásunk egy egész napig tartott, tulajdonképpen mi négy ilyen kúriát, vagy grófságot jártunk körbe. A legattraktívabb számunkra a Schulhoff kastély, amit sikeresen privatizáltak és átépítettek, átmentettek, amit közszemlére lehet tenni, használni. Nagyon szeretném, hogy ha ez folytatódna.”

tábor
vajdasági kastélyok
Törteli Károly

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.