Ugrás a tartalomra

Hajigálták a gumicsizmát és a szalmabálákat Moholon

2019.09.22
17:17
2019.09.22
17:24
Forrás
Pannon RTV
Gumicsizmadobásban, szekérmanőverezésben és kukoricamorzsolásban is megmérettettek a vállalkozó szelleműek Mohol régi vásárterén.

Az idén már hatodik alkalommal megtartott Moholi Parasztolimpiára a falu apraja-nagyja kilátogatott.

Idén valamivel több csapat jelentkezett a megszokottnál a Moholi Parasztolimpia megmérettetéseire. Az indulók között sok fiatalt lehetett látni, akiket hajtott a versenyszellem, hiszen mindenki a szomszéd csapata előtt szeretett volna végezni. Így volt ezzel Dávid Máté és csapata is, akik tavaly mutatkoztak be a versenyen.

Dávid Máté, Mohol: „Tavaly is már a verseny előtt hosszasan készültünk fel, ha először is szerepelünk, megmutassuk, hogy nem vagyunk annyira tapasztalatlanok a dolgokban. Idén is kijöttünk minimum háromszor egy héten gyakorolni, minden versenyszámot végigpróbáltunk, mindenkit lemértünk, hogy milyen időt fut.”

A Parasztolimpián szekértolásban, szalmabála-rakodásban, traktorgumi-görgetésben és még sok, a földművességhez kapcsolódó versenyszámban mérhette össze erejét a mintegy tíz induló csapat. Ezen kívül a település szakácsai körömpörkölt-főző versenyen mutatták meg tudományukat. A legkisebbeket pedig egész napos program várta.

Rigó Flórián, főszervező, Moholi Parasztolimpia: „A Parasztolimpia keretein belül gépkiállításunk is van, ahol a helyi, és a környékbeli gyártók és forgalmazók kiállítják a gépeiket, valamint a helyi földműveseink, akik valamilyen támogatáson keresztül szereztek eszközöket, azokat is szintén kiállítják.”

A Moholi Parasztolimpia legjobb együttesei a serlegek mellett egy-egy háziállattal is gazdagodtak. A dicsőség mellett, az első hely egy borjút, a második egy bárányt, míg a harmadik hely egy malacot is ért.

Mohol
Moholi Parasztolimpia
gumicsizma
szalmabála

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.