Ugrás a tartalomra

2022-ig felújítják az Újvidék-Szabadka vasútvonalat

2019.09.23
18:23
Forrás
Dnevnik
A munkálatok a jövő év első felében kezdődnek.

2020 márciusában kezdik az Újvidék és Szabadka közötti vasút felújítását – jelentette ki Miroljub Jevtić, a Szerbiai Vasutak infrastruktúráért felelős igazgatója. A tervek szerint 2022-ig kell befejezni. Az új pályán közlekedő vonatok az óránkénti 200 km-es sebességet is elérhetik. A 943 millió euró értékű projekt magába foglalja a kétsávos pályák kialakítását, az állomások felújítását, alul- és felüljárók kiépítését. Verbásznál viadukt is készül. A szükséges pénzt a szerb kormány a kínai Eximbanktól vette fel, a kivitelező a China Railway International és a China Communications Construction Company. A felújítás ideje alatt szünetelni fog a közlekedés az érintett szakaszon.

Újvidék-Szabadka vasútvonal
Újvidék
Szabadka
vasút
vasútvonal
Miroljub Jevtić
Szerbiai Vasutak
Viadukt
Kína

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.